Tačiau tai gali tapti ir realybe – tyrėjų grupė, vadovaujama profesoriaus Babrako Parvizo iš Vašingtono universiteto (JAV) jau pradeda išmėginti tokių lęšių prototipus. Kol kas jie turėtų nuvilti Holivudo filmų gerbėjus - juose mikroskopiniu LED šviestuku atvaizduojamas tik vienas pikselis, tai yra tik vienas taškas.

Tiesa, vieno pikselio problema nėra pati didžiausia – šiuolaikinė mikroelektronika leidžia suformuoti lęšio paviršiuje ir mikro ekraną, ir parengti jam duomenis, pavyzdžiui, stebimo pastato koordinates, įstaigų sąrašą. Tą jau gali ir kai kurie išmanieji telefonai.

Tačiau yra ir daugiau problemų, kurias reikia išspręsti. Pirmoji - energija. Kol kas ji gaunama radijo bangomis, per anteną, įmontuotą lęšyje, tačiau radijo bangų šaltinį reikia laikyti vos kelių centimetrų atstumu nuo akies. Kita problema slypi pačioje akyje - minimalus atstumas, kurio vaizdą akis gali sufokusuoti yra keliolika centimetrų, ir vaizdas, esantis ant paties lęšio, yra neryškus, todėl reikia sukurti optinę sistemą, galinčią sufokusuoti vaizdą tiesiai į tinklainę.

Dar viena problema yra ta, kad lustų, kurie būtų visai prie pat akies vyzdžio, gamybai yra naudojami ir toksiški elementai, tačiau tyrėjų grupės teigimu, visa tai yra išsprendžiama, ir šiuo metu atliekami bandymai teikia vilčių, kad „super regėjimas“ yra įmanomas. Be to, visai tikėtina, kad įvairių karinių technologijų organizacijos gali prisidėti, paspartindamos tyrimus.