"Kol kas mums nepavyko gauti informacijos iš aparato. Šiandien naktį tris kartus mėginsime gauti iš jo telemetriją", - ketvirtadienį agentūrai "Interfax" sakė R.Pischelis.

Jis pažymėjo, kad palaikomi nuolatiniai kontaktai su "Roskosmos", kaip būtų galima išgelbėti aparatą "Fobos Grunt".

Anksčiau pranešta, kad tarpplanetinė stotis "Fobos Grunt" , startavusi trečiadienio rytą (antradienio vakarą Lietuvos laiku) iš Kazachstane esančio Baikonūro kosmodromo, neįskriejo į reikiamą trajektoriją, kad pasiektų Raudonąją planetą ir jos palydovą Fobą.

Kaip anksčiau ketvirtadienį "Interfax" pranešė šios srities darbuotojas, dabar pagrindinė užduotis - gauti telemetriją iš aparato. "Telemetriją iš aparato gavome pirmajame skrydžio etape. Po to jokios telemetrijos negavome", - sakė pašnekovas.

Pasak jo, dabar ryšį su aparatu mėgina rasti "Roskosmos" stotys Maskvos srityje ir Baikonūre. Be to, savo stotis Lotynų Amerikoje ir Australijoje pasiūlė EKA.

"Artimiausiu metu aparatas kaip tik atsidurs virš Australijos Perto, kur EKA turi dvi stotis ryšiams su kosminiais aparatais. Išlieka galimybė, kad telemetriją iš mūsų aparato gaus europiečiai ir perduos juos analizuoti Rusijai", - sakė pašnekovas.