Dauguma automobilio dydžio ROSAT palydovo dalių turėjo sudegti dar krentant, o apie 30 dalių, kurių svoris – 1,87 tonos, galėjo nukristi, pranešė Vokietijos kosminių tyrimų centras.

Kembridžo astrofizikos centro tyrėjas Jonathanas McDowellas teigė, kad palydovo dalys turėjo nukristi Azijos pietrytinėje dalyje. Jam kelyje galėjo būti Čongkingo ir Čengdu miestai, kuriuose gyvena milijonai kinų.

„Na bet jei būtų nukritęs į tankiai žmonių gyvenamą teritoriją, tikriausiai jau būtų pranešimų“, – teigė astrofizikas.

JAV kariškių skaičiavimais, palydovo nuolaužos turėjo nukristi į rytus nuo Šri Lankos virš Indijos vandenyno, arba virš Andamano jūros Birmos pakrantėje, arba Birmoje, arba Kinijoje.

Palydovas pasiekė atmosferą apie 4.45 – 5.15 val. Lietuvos laiku ir maždaug po 15 minučių turėjo pasiekti žemę. Vokiečių specialistai jau buvo paskaičiavę, kad palydovas tikrai nenukris nei į Europą, nei į Afriką, nei į Australiją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją