Brazilija, iki šiol garsėjanti pirmiausia kaip "masinės gamybos" kavos tiekėja, tikisi, kad naujoji duomenų bazė leis jai per dvejus metus sukurti aukštos skoninės charakteristikos ir ekologiškas kavos pupeles be kofeino. Ji taip pat ketina sumažinti kavos kainas šalies vidaus rinkoje, užimančioje antrą vietą pasaulyje pagal kavos suvartojimą.
"Mes sukursime superkavą, kuri visiems duos naudos", - sostinėje Brazilijoje žurnalistams pareiškė žemės ūkio ministras Roberto Rodrigues (Robertas Rodrigesas).
Naujasis, genetiškai pagerintas, augalas, anot ekspertų, leistų padvigubinti kavos derlių, nedidinant pasėlių ploto, bei sumažinti gamybos sąnaudas penktadaliu. Be to, naujieji kavos augalai būtų atsparesni ligoms ir kenkėjams, o jų produktyvumas pailgėtų dvigubai - nuo 15 iki maždaug 30 metų.