Pranešimą apie bandymą NASA išplatino pasklidus gandams, kad Žemės kryptimi skrieja kometa, informuoja telegraph.co.uk.

Bandomosios misijos, kurios tikslas – tariamai apsisaugoti nuo asteroido susidūrimo su žeme, organizatoriai yra Europos kosmoso agentūra, Europoje atliekanti panašias į NASA funkcijas.

Bandymo, pavadinto „Don Quixote“ (Don Kichotas) metu bus paleisti du kosminiai laivai. Vienas bandys išstumti asteroidą iš jo tako, o kitas rinks vertingus erdvėlaivio ir asteroido kontakto duomenis.

Potencialus misijos taikinys – 500 m ilgio asteroidas 99942 Apophis. Yra nedidelė tikimybė (1 iš 500), kad šis asteroidas 2036 metais rėšis į Žemę.

NASA mokslininkai vakar ėmėsi neįprastų veiksmų siekiant paneigti internetu sklindančius gandus, kad praėjusį gruodį atrasta Elenino kometa keliauja tiesiai į Žemę.

Ganduose taip pat nurodoma, kad prieš susidūrimą kometa trim dienoms uždengs Saulę, o vėliau rėšis į Žemę.

NASA pareigūnas teigė: „Tiesa yra tokia, kad Elenino kometai dėl daugybės neteisingų pareiškimų internete skiriama daugiau dėmesio nei verta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)