Kanadiečių bendrovė „UrtheCast“ su Rusijos kosmine agentūra „Roskosmos“ sudarė sutartį, pagal kurią dar šiemet į TKS pristatys ir jos išorėje sumontuos dvi vaizdo kameras, į Žemę siųsiančias tiesioginius Žemės vaizdus, kuriuos bus galima tiesiogiai stebėti internete.

Viena kamera filmuos aukštos raiškos (HD – „high-definition“) režimu, kita – šiek tiek mažesnėmis rezoliucijos sąnaudomis (trispalviu vaizdo režimu). Kaip pabrėžia vienas iš bendrovės „UrtheCast“ įkūrėjų, bendrovės prezidentas Scottas Larsonas, tai bus pirmoji istorijoje aukštos raiškos mūsų planetos vaizdų transliacija.

Anot S. Larsono, sistema bus savotiškas „Google Earth“ ir „YouTube“ kokteilis, kuriuo bus apjungiamos tiesioginės transliacijos, žemėlapiai ir kitos galimybės. Tiesioginės transliacijos žiūrovai turės galimybę susistabdyti vaizdą, priartinti jį ar atsukti atgal.

Vaizdo kameras pagamino britų bendrovė, o programine įranga rūpinosi robotizuotą daugkartiniuose erdvėlaiviuose „Space Shuttle“ gaminusi ir įrenginėjusi kanadiečių bendrovė, kurios būstinė įsteigta Kalgaryje (Kanada). Tiesioginė Žemės transliacija turėtų prasidėti 2012-ųjų pradžioje.