Prieš porą savaičių startavusioje „Šlovės laboratorijoje“ dalyvavę pranešėjai buvo pakviesti į viešojo kalbėjimo mokymus, kuriuos vedė patyrę komunikacijos ekspertai, buvęs BBC žurnalistas ir prodiuseris Malcolm Love bei FranklinCovey viešojo kalbėjimo ekspertas Rytis Juozapavičius.


Mokslo komunikacijos meno pasimokę dalyviai susikovė finalinėje kovoje, o juos vertino kompetentinga komisija – klimatologė Audronė Galvonaitė, aplinkos mokslų, politikos ir vadybos, bei tarptautinės žurnalistikos magistrė Vaida Pilibaitytė ir komisijos pirmininkas, Lietuvos mokslų akademijos prezidentas Valdemaras Razumas.


Tarptautiniame mokslo festivalyje „Cheltenham“ Lietuvos ir savo garbę gins, bei tarptautinės šlovės sieks finalo nugalėtojas, VU Matematikos ir informatikos instituto doktorantas Justas Stašionis.


Nors pasirinkta pranešėjo tema apie globalios optimizacijos uždavinių sprendimą naudojant paskirstytus skaičiavimus atrodė sudėtinga, Justas pristatė temą įdomiai ir suprantamai. Matematiką pateikė kaip draugišką ir labai naudingą discipliną, kuri padeda mums kiekvieną dieną.


DELFI skaitytojams pateikiame visų „Šlovės laboratorijos“ dalyvių pranešimus. Kviečiame iki rinkti Jums labiausiai patikusią kalbą apie mokslą, kurios autorius ir pranešėjas gaus specialų DELFI apdovanojimą. Balsavimas vyksta iki birželio 7 dienos vakaro.
Iš vieno IP galite balsuoti ne daugiau kaip 20 kartų.




„Šlovės laboratorija“ – tai projektas, 2004 metais startavęs Jungtinėje Karalystėje Cheltenhamo mokslo festivalyje. Jis apima daugiau nei dešimt šalių, tokių kaip Austrija, Graikija, Izraelis, Vokietija, Honkongas, Marokas ir Egiptas. Pagrindinis projekto tikslas, kaip teigia Šlovės laboratorijos projekto vadovė D.Kiznienė, yra paskatinti mokslo bendruomenės bendravimą su visuomene, didinti mokslininko profesijos prestižą bei skatinti skirtingų mokslinių disciplinų atstovų bendradarbiavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją