Planuojama, kad bendra laboratorija duris atvers 2011 metų rudenį VU Fizikos fakulteto patalpose, Saulėtekio alėjoje.

Planuojama, kad „Huawei Technologies Co., Ltd“ naujajai laboratorijai teiks testinę tinklo įrangą ir galinius įrenginius, o „Omnitel“ integruos ir palaikys testavimui reikalingą ryšį, padės formuluoti tyrimų ir modeliavimo užduotis bei kartu su VU atliks naujų tinklo savybių bandymus. Savo ruožtu VU įsipareigoja rūpintis tiek mokslininkų komanda, tiek pačių mokslinių tiriamųjų darbų vykdymu.

Pasirašydamos sutartį, šalys susitaria veikti kartu ir taip sudaryti palankiausias sąlygas mokslo ir verslo bendradarbiavimui šiose srityse: mobilių tinklų modeliavimo, tyrinėjimo ir optimalių parametrų parinkimo, lietuvių, latvių, lenkų ir kitų kalbų atpažinimo ir vertimo į tekstą, semantinių matematinių–skaitmeninių metodų kūrimo ir jų mobiliuose įrenginiuose taikymo, debesų kompiuterijos, intuityvios, paprastos vartotojų sąsajos kūrimo metodų bei jų taikymo ir kitose telekomunikacijų srityse.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją