Kaip nurodė agentūra, erdvėlaivio startas, kuris neįvyko praėjusį penktadienį dėl techninių gedimų, dabar numatomas ne anksčiau kaip gegužės 8 dieną. Programos "Space Shuttle" vadovai nustatys tikslią erdvėlaivio paleidimo datą per artimiausias dvi dienas.

NASA pažymi, kad J.Kennedy kosminio centro technikams reikės pakeisti sugedusį erdvėlaivio galiniame skyriuje esantį elektros tiekimo valdymo bloką, dėl kurio neveikė vienos iš trijų laivo jėgainių kuro magistralės šildytuvai.

Erdvėlaivis "Endeavour" atgabens į TKS magnetinį alfa-spektometrą AMS-02 ir krovininę platformą su diem S-diapazono ryšio antenomis, amoniako baku ir "miklaus" manipuliatoriaus "Dextre" atsarginėmis dalimis.

Tai bus 25-asis ir paskutinis "Endeavour" skrydis į kosmosą ir paskutinė misija pagal programą "Space Shuttle".

Erdvėlaivio įgulą sudaro vadas Narkas Kelly (Markas Kelis), astronautas Gregory Haroldas Johnsonas (Greogoris Haraldas Džonsonas), ir misijos specialistai Michaelas Fincke’as (Maiklas Finkas ), Gregas Chamitoffas (Gregas Šamitofas), Andrew Feistel (Endrius Feistelas ) ir Roberto Vittori (Robertas Vitoris). Skrydžio metu astronautai keturis kartus išeis į atvirą kosmosą.

Anksčiau buvo pranešta, kad po erdvėlaivio paleidimo NASA gali priimti sprendimą pratęsi erdvėlaivio skrydį vienai ar dviem dienoms.