Laiško autoriai pasisako prieš Luizianos aktą dėl mokslo disciplinų dėstymo (Louisiana Science Education Act – LSEA), kurio pagrindu mokytojams leidžiama savo nuožiūra naudoti pagalbinę medžiagą, pasakojant apie evoliucijos teoriją, pasaulinį atšilimą ir klonavimą.

Tokia medžiaga turi plėsti klasės diskusijų šiomis temomis diapazoną. Laiške nurodoma, kad šio leidimo pagrindu mokytojam suteikiama teisė dėstyti vaikams religines doktrinas.

Laišką pasirašė 17 fizikos srities Nobelio premijos laureatų, 17 chemijos ir 8 prestižiškiausios, medicinos srities Nobelio premijos laureatai.

Nors prieš kreacionizmo dėstymą mokyklose pasisako nemažai mokslininkų, apklausa, atlikta 200-ojo Ch. Darwino jubiliejaus proga, parodė, kad beveik pusė įvairių pasaulio šalių gyventojų, kurie žino, kas yra evoliucijos teorija, mano, kad Ch. Darwino mokymą mokyklose reikia dėstyti kartu su kitomis teorijomis, aiškinančiomis rūšių atsiradimą ir raidą.

2009 m. Katalikų bažnyčia pripažino evoliucijos teoriją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją