Stirlingo, Česterio ir Liverpulio mokslininkai nufotografavo daugiau kaip 100 porų. Kai kurios jų buvo susiformavusios vos prieš kelis mėnesius, kitas siejo ilgametis ryšys. Kiekvieną vyrą ir moterį įvertino pagal išorinį patrauklumą. Paaiškėjo: jei moteris yra daug gražesnė už vyrą, jų santykiams yra lemta tęstis vos kelis mėnesius.

„Būtent moteris nusprendžia, ar pratęsti santykius“, - teigia mokslininkas Robas Barrissas. Gražios moterys supranta, kad turi didelį pasirinkimą. Be to, jos pakankamai pasitiki savimi, kad nutrauktų santykius, kurie išsikvėpė, mano mokslininkas.

„Patrauklioms moterims iš viso labiau patinka trumpalaikiai santykiai. Jos yra labiau linkusios judėti toliau“, - pridūrė mokslininkas.

Taip pat gali būti, kad santykiai nutrūksta dėl pavydo scenų, kuriomis gražią moterį išvargina jos mažiau fotogeniškas partneris.

Taigi mažiau patrauklios moterys „privalo tenkintis tuo, ką turi, iš to ir atsiranda daug ilgesni santykiai“, paaiškino R. Barrissas.

Taip pat mokslininkai padarė dar vieną svarbų atradimą: mes siekiame susieti savo likimą su tais, kurių veido bruožai paklūsta toms pačioms simetrijos taisyklėms, kaip ir mūsų.

„Ar visi vyrai nori susitikinėti su moterimi, kuri atrodo kaip Anne Hathaway arba Angelina Jolie, ar jums reikalinga moteris, kurios patrauklumas yra tokio paties lygio, kaip ir jūsų? Mūsų duomenys rodo, kad ideali partnerė turi būti panaši į jus pagal išorinių duomenų lygį“, - daro išvadą žurnale „Personality and Social Psychology Bulletin” paskelbto tyrimo vienas iš autorių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)