Mokslininkams ir mokslininkų kolektyvams skirtos po 101 tūkst. litų siekiančios premijos, pranešė Lietuvos mokslų akademija.

Humanitarinių ir socialinių mokslų srityje laureatais tapo Arvydas Šliogeris už darbų ciklą "Negatyvumo problema filosofijoje (1996-2009)" ir Vytautas Vanagas už darbų ciklą "Fundamentinė lietuvių literatūros tekstologija ir literatūros klasikos sklaida (1996-2009)".

Dvi premijos fizinių mokslų srityje paskirtos Eugenijui Gaižauskui ir Gediminui Trinkūnui už darbų ciklą "Lazeriu stimuliuoti ultraspartieji vyksmai: teoriniai modeliai ir prognozės (1995-2009)" bei Arūnui Ramanavičiui ir Almirai Ramanavičienei už darbų ciklą "Naujos technologijos biologiškai aktyvių medžiagų nustatymui (1998-2009)".

Biomedicinos mokslų srityje laureatais tapo Limas Kupčinskas už darbų ciklą "Virškinimo sistemos ligos: mikrofloros ir genetinių veiksnių reikšmė ligų etiopatogenezėje, nauji diagnostikos ir gydymo aspektai (1996-2009)" ir Vytautas Ruzgus, Žilvinas Liatukas bei Gvidonas Liutkevičius už darbų ciklą "Žieminių kviečių selekcijos modernizavimas ir konkurencingų, rinkos poreikius atitinkančių veislių kūrimas (1996-2009)".

Technologijos mokslų srityje skirta viena premija, kurios laureatais tapo Ramutis Petras Bansevičius, Genadijus Kulvietis ir Piotras Vasiljevas už darbų ciklą "Pjezomechaninės sistemos: teorija ir taikymai (1996-2009)".

Premijos turėtų būti teikiamos pirmosiomis kovo dienomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją