Logiška, nes migdolinis kūnas priklauso smegenų daliai, kuri atsakinga už bendravimą, teigė tyrimui vadovavusi Lisa Feldman Barett.

Pavyzdžiui, smegenų dalis padeda atpažinti, ar žmogus savas, ar svetimas, ar draugas, ar priešas.

Tik įdomu, ar turintieji didesnę migdolinę smegenų dalį turi daugiau draugų, ar turint daug draugų, padidėja migdolinė dalis. Tyrimas nerado atsakymo į šį klausimą. Jo vadovė sako, kad greičiausiai yra ir taip, ir taip.

Tyrimas buvo daugiau teorinio pobūdžio, tačiau ateityje gali vienaip ar kitaip padėti žmonėms gyventi aktyvų socialinį gyvenimą.

Žmonių smegenyse yra dvi migdolinės dalys – viena kairėje, kita dešinėje pusėje. Tyrimo duomenimis, didesnės arba mažesnės būna abi dalys.

Tyrime nedalyvavusio Kalifornijos mokslininko Arthuro Togos teigimu, mintis, kad smegenų dydis susijęs su žmogaus elgsena, įdomi ir reikšminga.

Tyrimas išspausdintas žurnale „Nature Neuroscience“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją