Be to, toks preparatas leis vyrams ir moterims susilaukti vaikų iki pat gilios senatvės.

Kai žmonės iki gilios senatvės bus sveiki, gerokai sumažės išlaidų sveikatos apsaugos srityje, be to, šeimos nariams nebereikės rūpintis ligotais giminaičiams.

Eksperimentus atliko onkologijos specialistas, dr. Ronaldas DePinho iš Harvardo universiteto (JAV), o jo išvadas jis paskelbė prestižiniame žurnale „Nature“.

Pirmą kartą jam pavyko pasukti gyvūnų biologinio laikrodžio rodykles atgal, atlikus eksperimentą su pelėmis.

Iki gydymo naujuoju preparatu pelių odos, smegenų, žarnų ir kitų organų būklė priminė 80-mečio žmogaus.

Vos per dvi savaites, kai joms buvo duodamas preparatas, „įjungiantis“ pagrindinį enzimą, pelių organizme susidarė tiek naujų ląstelių, kad jų organizmai praktiškai visiškai atsinaujino.

Įdomu tai, kad pavartoję preparatą nevaisingi patinai sugebėjo apvaisinti pateles.

Dr. R. DePinho pasakė: „Žmogiškais terminais, tai tarsi keturiasdešimtmečio, kuris atrodo kaip 80-metis, pakeitimas, kad jis atrodytų tarsi 50-metis.“

„2025 m. mūsų planetoje gyvens 1,2 mlrd. žmonių, kuriems daugiau nei 60 m., ir tada ims reikštis onkologiniai susirgimai, Alzhaimerio liga ir širdies bei kraujagyslių ligos. Ateis laikas, kai pagyvenę žmonės taps našta visuomenei. Ir štai dabar mums pirmą kartą pavyko atsukti senėjimo procesą atgal. Tai parodo, kad egzistuoja atgalinis organų senėjimo procesas, kurio mes iki šiol nebuvome atradę.“
Mokslininkai ištyrė struktūras, vadinamas telomerais. Tai mažyčiai biologiniai laikrodžiai, gaubiantys chromosomas, ir apsaugantys jas nuo žalingo poveikio. Bėgant laikui telomerai trumpėja, todėl didėja tokių senatvinių ligų, kaip Alzhaimeris, tikimybė. Galiausiai jie taip sutrumpėja, kad ląstelė žūsta. Ląstelių gaubtus gali atkurti enzimas telomerazė, tačiau paprastai organizmas jį „išjungia“.

Dr. R. DePinho pavyko pelių, kuris buvo dirbtinai pasendintos, kad atitiktų senėjimo proceso paveiktą žmogų, organizme pažadinti šį enzimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją