Tyrimą atliko Italijos seksualinės medicinos draugijos nariai, kurių kasmetinis suvažiavimas šiuo metu vyksta Madenoje.

Tyrimo koordinatorė dr. Emmanuelė Jannini teigė: „Remiantis tyrimu, buvo akivaizdu, kad vyrai, kurie gyveno aktyvų lytinį gyvenimą ir buvo ištikimi savo partnerėms, turėjo mažiau širdies ir kraujagyslių problemų ir gyveno ilgiau“.

„Dėl padidėjusio lytinio aktyvumo gaminasi daugiau testosterono, kuris lemia mažesnę depresiją ir geresnę širdies ir kraujagyslių veiklą, o tai reiškia pagerėjusią medžiagų apykaitą“, - teigė dr. E. Jannini.

Dr. E. Jannini teigė, kad tyrimą, kuriame dalyvavo 4 tūkst. vyrų, atliko Florencijos universitetas. Tyrimas parodė, kad tų vyrų, kurie buvo neištikimi, širdies ir kraujagyslių veikla buvo prasta, nes jie „taip pat patirdavo padidėjusį stresą dėl savo neištikimybės“.

Anot mokslininkės, tyrimas parodė, kad prastos kokybės lytinis gyvenimas taip pat gali sukelti depresiją.

Dr. E. Jannini teigimu, didesnis testosterono kiekis, kuris pasigamina sekso metu, yra naudingas vyrams, nes sudegina perteklinį cukrų ir sumažina širdies ligų tikimybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)