Iš esmės tai veda prie „šeštojo pojūčio“ mokslinio pripažinimo. Tyrėjų komanda aptiko identišką smegenų veiklą savanoriuose, kurie tapo tokie artimi, jog net „fiziologiškai susigretino“.

Tai reiškia, kad jie pasiekdavo būseną, kurioje jų nervų sistemos veikė harmoningai ir padėjo vienam sužinoti apie kito mintis ir emocijas.
Neįprastos tyrimo išvados buvo gautos atlikus smegenų aktyvumo analizę su pacientais ir jų psichoanalitikais per terapijos sesijas.

Tyrime dalyvavę mokslininkai mano, jog tai paaiškina ir porų, artimų draugų ar šeimos narių elgesį. Psichologai ilgai žinojo, kad kai kurios porelės ilgainiui išmoksta galvoti panašiai ir tokiu būdu išmokstama „žinoti, apie ką galvoja ar ką sakys partneris“.

Tačiau naujoji studija žengė dar toliau ištirdama nervų sistemos aktyvumą.

Dr. Trisha Stratford iš Sidnėjaus technologijos universiteto per psichologo konsultacines sesijas ištyrė 30 savanorių smegenis ir širdies ritmus.

Ji nustatė esminį momentą, kuomet psichoanalitiko ir paciento smegenys pradėdavo sinchronizuotis „pakeistoje būsenoje“.

„Kai taip įvyksta, galime skaityti kitų mintis ir nuspėti judesius gilesniame lygmenyje – tai šeštasis pojūtis, – sakė mokslininkė.
Per minėtą „pakeistą būseną“ nervų sistemą kontroliuojančios savanorių ir psichoanalitikų smegenų dalys pradėdavo veikti vienu ritmu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)