Pasak ESA valdymo centro Darmštadte atstovo, sausio 12 dieną iš 315 kilometrų aukščio buvo padarytos bandomosios nuotraukos. Po to stotyje esanti aparatūra buvo pakoreguota ir pagaliau gautas pirmas ryškus trimatis vaizdas.

Iš 275 kilometrų aukščio sausio 14 dieną nuotraukoje buvo užfiksuotas 120 tūkstančių kvadratinių kilometrų plotas. Jame aiškiai matyti Didysis kanjonas.

Kanjono kraštovaizdis atrodo toks lyg jį būtų formavęs vanduo. Dabar ten matyti milijonai kubinių kilometrų išsibarsčiusių akmenų, kalnų virtinių, slėnių.

Pažvelgę į nuotrauką specialistai nebeabejoja, kad Marse būta vandens. Jo bus ieškoma. "Mars Express" radarų bangos gali "prasiskverbti" į Marso gruntą net iki 5 kilometrų gylio.

Beje, ESA pareigūnai nelinkę pasiduoti ir dėl zondo "Beagle-2" nesėkmės. Vis dar neprarandama vilties, kad pavyks atkurti ryšį su šiuo, į Marsą nuleistu aparatu. Jie tiki, kad "Beagle-2" nusileido sklandžiai. Jei pasikrautų jo saulės baterijos, aparatas atgytų, teigia specialistai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją