Straipsnį apie kelionių į ateitį metodus išspausdino Londono dienraštis „Sunday Times“.

Mokslininkas teigia, kad iš tikrųjų tokiems eksperimentams nėra jokių teorinių kliūčių. Pasak S. Hawkingo, tereikia sukurti labai greitą kosminį laivą, kuris galėtų pasiekti iki 98 proc. šviesos greičio.

„Nuo starto iš Žemės akimirkos laivui prireiktų šešerių metų, kad pasiektų tokį greitį. Todėl jame pasikeis laiko tėkmė – laivu skrendantiems žmonėms jis sulėtės: per jų pragyventą parą Žemėje praeis ištisi metai“, - cituoja mokslininką naujienų agentūra „ITAR-TASS“.

Anot S. Hawkingo, tokio laivo sukūrimas yra aktualus žmonijai, kuriai būtina išeiti už nuosavos Saulės sistemos ribų, kad išsaugotų žmonių civilizaciją.

Mokslininkas teigia, kad teorija, pagal kurią laike egzistuoja „skylės“, per kurias „galima patekti į praeitį“, prieštarauja mokslo pagrindams.

S. Hawkingas prisipažino, kad anksčiau stengdavosi susilaikyti nuo panašių skambių pareiškimų, bet nebegalėjo daugiau kentėti: „Ilgą laiką pasaulio mokslas kalbas apie keliones laiku laikė erezijomis, ir aš paprastai susilaikydavau nuo kalbų šia tema, kad manęs nelaikytų kvailiu. Vis dėlto dabar aš nebenoriu būti pernelyg atsargus“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)