Tyrimai buvo pradėti po to, kai paaiškėjo, kad Afrikoje, kur žmonės dažnai užsikrečia parazitais, mažiau sergama tokiomis ligomis kaip diabetas, išsėtinė sklerozė ar reumatinis artritas.

Tyrimui vadovauja dr. Davidas Dunne’as. Leidiniui “The Observer” jis sakė: “Vakaruose, kur parazitų židiniai pasitaiko labai retai, autoimuninių ligų koeficientas yra didelis ir vis dar auga”.

Kembridžo tyrėjai nustatė, kad kovodamas prieš diabetą organizmas pasiunčia specialias imunines ląsteles, pavadintas TH1. Tuo tarpu prieš infekciją, sukeltą parazitų, organizmas siunčia kito tipo TH2 ląsteles.

Tačiau organizmas, gamindamas TH2 ląsteles, nukreiptas prieš parazitus, kartu gamina ir TH1 tipo ląsteles. Tokiu būdu pats organizmas natūraliai apsisaugo nuo susirgimo kokia nors autoimunine liga.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją