Jungtinių Amerikos Valstijų mokslininkai teigia, kad jų atradimai galėtų padėti sukurti naujus gydymo būdus mokymosi sutrikimų turintiems ir tam tikrų rūšių silpnaprotyste sergantiems žmonėms.

„Šis tyrimas nustato tiesioginį santykį tarp smegenų grandinėje vykstančios veiklos ir jos poveikio žmogaus elgesiui“, – teigia tyrime dalyvavęs Kalifornijos technologijų instituto mokslininkas Uelis Rutishauseris.

Sinchronizacijai smegenyse turi poveikį „tetabangos“, susijusios su atsipalaidavimu, svajojimu ir mieguistumu, o taip pat su mokymosi ir atminties formavimosi procesais, paaiškino mokslininkai straipsnyje apie tyrimą žurnale „Nature“.

Nors mokslininkai jau žino, kad atsipalaidavęs protas geriau priima naują informaciją, šis tyrimas tiksliai parodo mechanizmą, kuriam veikiant atsipalaidavimo neuronai padeda pagerinti atmintį.

„Mūsų tyrimas rodo, kad tuo mokymosi proceso metu, kai su atmintimi susiję neuronai yra gerai suderinti su teta bangomis, prisiminimai yra ryškesni“, – teigia Los Andželo „Cedars-Sinai“ medicinos centro neurochirurgas Adamas Mamelakas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją