JAV oro pajėgų Greitojo reagavimo žinybos vadovaujamą operaciją gaubia paslaptis, tačiau retkarčiais kariniai pareigūnai pateikia informacijos apie darbų su erdvėlaiviais eigą.

Erdvėlaivis, anksčiau vadintas „X-37B“, panašus į demonstruojamąjį erdvėlaivį, kurį sukūrė NASA ir perdavė Pentagonui, JAV Gynybos departamento centrinei būstinei.

„X-37B“ misija – patikima, daugkartinė, JAV oro pajėgų kosmoso patikros programa, atliekama be žmogaus. Į programą įeina kosminiai bandymai, rizikos sumažinimas ir daugkartinio naudojimo erdvėlaivių operacijų vykdymas, rašoma Oro pajėgų duomenų išklotinėje.

Atlikus numatytą užduotį „X-37B“ erdvėlaivis nukris atgal į Žemės atmosferą, į Vandenbergo oro pajėgų bazę Kalifornijoje. Atsarginė nusileidimo stotis – Edvardso oro pajėgų bazė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją