Žvaigždė nuo mūsų planetos nutolusi 42 šviesmečių atstumu. Panašiai kaip ir mūsų Saulė, ši žvaigždė yra stabili ir vidutinio amžiaus, tačiau šiek tiek karštesnė ir šviesesnė.

Mokslininkės Maggie Turnbull (Megi Ternbul) ilgąjį sąrašą sudarė 5000 žvaigždžių, esančių ne didesniu, nei 100 šviesmečių atstumu nuo Žemės.

NASA 37 Gem sistemos tyrimui turėtų panaudoti „Terrestrial Planet Finder“ teleskopą, kuris maždaug po dešimtmečio bus iškeltas į orbitą ir danguje ieškos gyvenimui tinkamų planetų.

Europos kosmoso agentūra (ESA) turi panašių planų – jų projektas vadinamas „Darwin“ vardu.

M.Turnbull savo sąrašą pateikė ir TPF, ir „Darwin“ projektus kuruojantiems mokslininkams. Iš ilgojo sąrašo buvo išbrauktos jaunos žvaigždės, kurių galingas rentgeno spinduliavimas būtų žalingas gyvybei. Mažos dvinarės sistemos taip pat išbrauktos iš tiriamųjų sąrašo, nes, pasak mokslininkės, papildomas šviesus taškas teleskopo regėjimo lauke trukdytų pamatyti mažučius Žemės atitikmenis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją