Jų rizikos lygis buvo palygintas su visos bendruomenės bei su asmenų, kurie turėjo kitokio tipo plastines operacijas.

Paaiškėjo, kad moterys su druskos implantais dažniau sirgo plaučių ir smegenų vėžiu, nei moterys su visų kritikuojamais silikono implantais.

Tyrimas buvo pradėtas 1989 metais. Jo metu iki šiol buvo stebimos 13500 moterų, kurioms iki 1989 metų buvo įsodinti implantai. Moterų sveikatos būklė buvo lyginama su kitų 4000 plastinės chirurgijos pacientų ir visuomenės sveikata.

Tyrimo rezultatai bus išspausdinti “New York Times” bei dviejuose medicinos žurnaluose.

Moterys su krūtų implantais du kartus dažniau mirdavo nuo smegenų vėžio ir tris kartus dažniau nuo kvėpavimo takų ligų, tarp kurių didžiausią procentą sudarė plaučių vėžys.

“Tai yra rimtas perspėjimas,” – “New York Times” sakė dr.Diana Zuckerman, viena iš tyrimo mokslinių patarėjų. “Metas skelbti aliarmą”, mano ji.

Dr. Diana Zuckerman sako, kad tyrimas dar neįrodo, kad būtent krūtų implantai sukelia smegenų ir plaučių vėžį, tačiau statistinis ryšys akivaizdus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją