Buvo sugalvota daug įvairių būdų, kaip gydyti lytinių organų anomaliją. Paskutiniu metu plačiausiai naudojama operacija, kurios metu iš nedidelio gabalėlio storosios žarnos suformuojama nauja makštis.

Nors ši operacija yra moderniausias būdas gydyti Rokitanskio sindromą, jos poveikis lytinei funkcijai dar buvo neaiškus, pažymi gydytojas Danielius Radianas ir kiti gydytojai iš Liono Prancūzijoje.

Naujausi duomenys, išspausdinti žurnale „Fertility and Sterility“, yra pagrįsti 16 moterų, turinčių Rokitanskio sindromą, tyrimu. Visos jos buvo gydytos minėtos operacijos pagalba.

Keletą mėnesių po procedūros apklausos būdu buvo tiriama moterų lytinė funkcija. Svarbu buvo išsiaiškinti apie moterų potraukį, susijaudinimą, makšties sudrėkimą, sugebėjimą patirti orgazmą, malonumą ir atsipalaidavimą. Pacienčių pateikti duomenys buvo lyginami su 131 normalios moters atsakymais.

Kai buvo atsižvelgiama į visus apklausos aspektus, moterų su dirbtine makštimi padėtis buvo tik šiek tiek blogesnė nei normalių. Be to, atskirai žvelgiant į tokius punktus kaip aistra ir orgazmas, pacientės surinko daugiau taškų nei normalios moterys.

Nors dauguma pacienčių nepatyrė jokio skausmo sueities metu, dvi iš jų skundėsi jautusios didžiulį skausmą.

Turėti dirbtinę vaginą taip pat nereiškia, kad sekso bus mažiau. 72 procentai pacienčių mylisi bent kartą per savaitę – beveik toks pats procentas ir normalių moterų.

Mokslininkai padarė išvadą, kad tokie rezultatai rodo, jog moterys su dirbtine makštimi gali gyventi normalų ar beveik normalų seksualinį gyvenimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją