Nustatyta, kad vaikų būklė po to pagerėjo.

Ortodontas iš Sidnėjaus Derekas Mahony (Mahonis) ketina netrukus ištirti šimtą lovose besišlapinančių vaikų, kad pamatytų, ar rezultatai bus tokie patys.

"Jei rezultatai bus panašūs į mažesnės apimties tyrimų duomenis, žmonės patikės šia teorija", - trečiadienį rašė laikraštis "New Scientist".

Septynių iš dešimties Švedijos tyrime dalyvavusių vaikų ir visų dešimties britų tirtų vaikų būklė pagerėjo po to, kai jie mėnesį išbuvo su gomurio platinimo įrenginiu.

Lovoje šlapinasi 1 iš 10 vaikų. Mokslininkai nežino, kaip kvėpavimo problemos gali sukelti šlapinimąsi lovoje, tačiau yra keletas spėjimų. Žurnale spėjama, kad "kvėpavimo sutrikimai padidina įtampą pilve ir tai skatina šlapinimąsi. Be to, dėl kvėpavimo problemų deguonies kiekis kraujyje yra mažas ir dėl to gali imti gamintis šlapinimąsi skatinantys hormonai".

Pastarąją teoriją, pasak žurnalo, galima pagrįsti tuo, kad vaikų, kurie šlapinasi lovose, būklė pagerėjo pašalinus jų adenoidus ar patinusias tonziles.

Tyrimo rezultatai bus naudingi ne tik vaikams. Žurnale tvirtinama, kad yra įrodyta, jog kai kurie suaugusieji, turintys kvėpavimo sutrikimų, taip pat šlapinasi lovose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją