Sužinojusi, kad jai buvo duotas būtent šis hormonas, o ne placebas, moteris tapdavo godi ir savanaudiška.

Žurnale „Nature“ paskelbtas tyrimas parodo, kad protas viršesnis už hormonus.

Testosteronas antisocialų elgesį skatina tik dėl išankstinės mūsų nuomonės apie jo poveikį, o ne dėl jo biologinio poveikio, teigia autoriai. Jų manymu, tai taip pat tinka ir vyrams, nors tyrime dalyvavo tik moterys.

Tyrimo metu 120-ies moterų buvo paprašyta susiskirstyti poromis ir žaisti derybų žaidimą „Ultimatumas“, statant tikrus pinigus.

Pagal žaidimo scenarijų viena iš žaidėjų yra „siūlytoja“, kurios užduotis – pasiūlyti kitai žaidėjai, kaip pasidalyti pinigus.

Atsakytoja gali priimti pasiūlymą arba atsisakyti. Jei atsakytoja nesutinka su siūlytojos pasiūlymu, pinigų negauna nė viena iš žaidėjų.

Tyrėjai siūlytojoms davė arba testosterono tabletę, arba placebą, tačiau joms neatskleidė, kokia tabletė duodama. Po žaidimo siūlytojų buvo paprašyta pasakyti, kokią tabletę, jų manymu, jos išgėrė.

Pastebėta, kad moterys, kurioms buvo duotas testosteronas, žaidė sąžiningiau, joms kildavo mažiau konfliktų ir jos geriau bendraudavo.

Tačiau moterys, kurios manė, kad išgėrė testosterono tabletę, elgėsi daug nesąžiningiau nei tos, kurios manė, kad išgėrė placebą, nepaisant to, kokia tabletė joms buvo duota iš tiesų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją