Toks gynybos ministerijos sprendimas nuliūdino nemažai britų. "Manau, kad kvaila taip daryti, nes tai kelia pavojų nacionaliniam saugumui. Mes tai vertiname labai rimtai. Sutinkame, kad kartais nežinomus dalykus galima paaiškinti kaip natūralius reiškinius, bet juk ne visada. Manau, kad vyriausybė labai gerai žino, kas iš tiesų vyksta, tačiau vis vien priėmė tokį sprendimą", - piktinosi Londone veikiančios NSO studijų grupės įkūrėjas Roy'us Lake'as.

Jungtinėje Karalystėje prie Gynybos ministerijos 60 metų veikė departamentas, kuris nagrinėjo visus gyventojų pranešimus apie jų pastebėtus NSO. Tačiau dabar šalies vyriausybė nutarė, kad nebūtina tęsti šio padalinio, kuriam išlaikyti kasmet reikėdavo skirti 44 tūkst. svarų, veiklos.

NSO departamentas buvo įkurtas 1950 metais. Nuo tada jo darbuotojai gavo daugiau kaip 12 tūkst. pranešimų apie NSO, vien šiais metais jų atsiųsta 135. Nutarus šį departamentą likviduoti, nuo gruodžio 1 dienos išjungta "karštoji linija", kuria buvo galima skambinti tiesiogiai ir per internetą. "Gynybos ministerija daugiau nereaguos į pranešimus apie NSO ir jų netirs", - pranešė ministerijos spaudos atstovas. Jis paaiškino, kad tokį sprendimą Gynybos ministerija motyvuoja tuo, kad per visą departamento egzistavimo laiką taip ir nepavyko gauti įrodymų, kad NSO egzistavimas kelia kokį nors pavojų Jungtinei Karalystei, todėl nesant tokios grėsmės "netinkamai naudojamos šalies gynybai skirtos lėšos", kurias verčiau skirti kitoms iš tiesų svarbioms sritims. Viena tokių sričių - britų karių išlaikymas Afganistane.

Spaudos atstovas pabrėžė, kad nė vienas departamente dirbęs ekspertas nebus išmestas į gatvę, o visi jame sukaupti dokumentai bus perduoti šalies Nacionaliniam archyvui.

Tačiau ne visi tuo patenkinti. Britų ufologai garsiai piktinasi tokiu Gynybos ministerijos sprendimu, aiškindami, kad "paslaptis ir romantika aukojami šaltai finansų logikai". "Keliančiu pasipiktinimą" tokį sprendimą pavadino ir 1991-1994 metais labai padėjęs britų kariškiams tirti NSO bei įvairiems gynybos projektams vadovavęs Nickas Pope'as. "Tai didelė gėda, kad nutraukiami daugiau kaip 50 metų trukę vienos didžiausių mūsų laikų paslapčių tyrinėjimai. Mes atveriame duris visokiausių teroristų ir šnipų atakoms", - pareiškė jis.

Savo nuomonę išsakė ir garsusis britų fizikas Stephenas Hawkingas. "Manau, kad kitų civilizacijų atstovų vizitai gali būti labai nemalonūs. Susitikimas su aukštesne nei mūsų civilizacija kažkiek primintų Amerikos susitikimą su Columbus. Nemanau, kad jie elgtųsi geriau". S.Hawkingas sako tikįs, kad "egzistuoja kitokios inteligentiškos gyvybės formos".

Tačiau ne tik britai prarado susidomėjimą NSO. Amerikiečiai taip pat smarkiai sumažino lėšas, skirtas fiksuoti įvairiems signalams, ateinantiems iš kitų civilizacijų. JAV karinės oro pajėgos patvirtino, kad jos nebetiria NSO nuo 1969 metų, kai buvo baigtas "Žydrosios knygos projektas", per kurį išanalizuota daugiau kaip 12 600 nežinomų reiškinių ir kurių per 700 taip ir nebuvo rastas joks paaiškinimas. Tačiau tokius tyrinėjimus tęsia Kanada, nes, Gynybos ministerijos spaudos atstovo kapitono Robo Bungay žodžiais tariant, tai "gali grėsti Kanados suverenitetui".