Nors antivirusiniai vaistai gydant SARS-CoV infekciją turėtų atlikti pagrindinį vaidmenį, antivirusinis vaistas ribavirinas, paprastai naudojamas SARS gydymui, ne visuomet būna efektyvus. Frankfurto (Vokietija) universiteto Medicinos mokyklos mokslininkas Jindrichas Cinatlis su kolegomis patikrino rekombinantinių interferonų antivirusinį potencialą kovojant su dviem SARS koronaviruso (SARS-CoV) atmainomis. Mokslininkai laboratorinėje aplinkoje virusu užkrėtė dvi ląstelių grupes. Bandymai vyko Frankfurte bei Hong Konge.

Beta interferonas buvo efektyvus gydant abi viruso atmainas, alfa interferonas efektyviai stabdė SARS-CoV dauginimąsi, tačiau jo veiksmingumas buvo 50-90 kartų mažesnis, nei beta interferono. Gama interferonas vieną viruso atmainą veikė šiek tiek geriau, nei alfa interferonas, tačiau buvo visiškai neveiksmingas kovojant prieš kitą atmainą.

Jindrichas Cinatlis komentavo eksperimento rezultatus: "Įrodėme, jog interferonai stabdo SARS-CoV plitimą laboratorinėmis sąlygomis. Daugiausiai vilčių teikia beta interferonas, galintis pasitarnauti kaip profilaktinė priemonė ir kaip vaistas jau užsikrėtus. Beta interferonas gali būti vienas stipriausių ginklų prieš SARS. Jį galima naudoti vieną ar kartu su kitais antivirusiniais vaistais".

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją