„Dabartiniame amžiuje ir tikėjimas, ir viltis patyrė „poslinkį“, nes buvo perkelti į privačią ir ne šio pasaulio sferą, o kasdieniame viešame gyvenime buvo įtvirtintas pasitikėjimas moksline ir ekonomine pažanga“, - sakė jis.

„Visi žinome, kad ši pažanga yra nevienareikšmiška: ji atveria galimybes ir gėriui, ir blogiui“, - sakė popiežius, kuris Čekijoje lankosi su trijų dienų vizitu.

„Jūsų šalis, kaip ir kitos valstybės, išgyvena (tokias) kultūrines sąlygas, kurios dažnai meta radikalų iššūkį tikėjimui ir, tuo pačiu, vilčiai“, - sakė Benediktas XVI.

„Technologinės naujovės ir socialinių struktūrų gerėjimas yra svarbūs ir neabejotinai būtini, bet jų nepakanka visuomenės moralinei gerovei užtikrinti, - pažymėjo pontifikas. - Žmogui reikia būti išvaduotam iš materialinės priespaudos, bet dar svarbiau (tai, kad), jis turi būti išgelbėtas nuo dvasią veikiančių blogybių“.

Šis pirmasis popiežiaus vizitas Čekijoje vyksta prieš pat 20-ąsias „aksominės revoliucijos“, per kurią tuometinėje Čekoslovakijoje buvo nuversta komunistų valdžia, metines.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją