Takafumi Kato (Takafumis Katas) patvirtino, kad 1979 metais atrasta medžiaga pirolokinolino kinonas (PQQ) gali būti laikomas vitaminu. Šios medžiagos neturinčios pelės yra mažiau vaisingos, jų kailis yra šiurkštesnis, nustatė Tokijuje veikiančio Fizinių ir cheminių tyrimų instituto mokslininkai. Vitaminai, kurie daro poveikį pelėms, panašiai veikia ir žmones.

PQQ yra pirmas nuo 1948 metų atrastas naujas vitaminas. Vitaminais laikomos organinės medžiagos, kurių nedidelių kiekių reikia sveikatai ir augimui. Vitaminai gaunami iš maisto, nes kūnas jų pats negamina. Geriausias žinomas PQQ šaltinis yra "natto" - japonų patiekalas iš raugintų sojos pupelių. Šios medžiagos taip pat turi petražolė, žalioji arbata, žalieji pipirai, kiviai ir papajos.

PQQ nėra šiuo metu parduodamuse multivitaminų tabletėse. Pasauliui žinoma dar 13 kitų vitaminų rūšių, o PQQ priklauso B vitaminų grupei.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją