"Mūsų tyrimai verčia manyti, kad kai kurios moterys veikiausiai turi psichologinių problemų", - per interviu tarptautinei žiniasklaidai pareiškė medicinos centro epidemiologė Veronica Koot (Veronika Kot).

Kartu su kolegėmis ištyrusi 3 tūkst. 521 švedės, nuo 1965 iki 1993 metų kosmetiniais sumetimais pasidariusios krūtų padidinimo operacijas, gyvenimą, V. Kot nustatė, kad per 11 pooperacinio laikotarpio metų šioje moterų grupėje įvyko daugiau negu tikėtasi savižudybių. Savo noru iš gyvenimo pasitraukė 15 moterų, o tai yra triskart didesnis rodiklis už bendrą visų moterų vidurkį. Be to, tikriausiai dėl rūkymo šioje moterų grupėje buvo daugiau mirčių nuo plaučių vėžio.

"Tai - didelis savižudybių skaičius, lyginant su visais gyventojais", - sako V. Kot.

Anot mokslininkų, kosmetinės chirurgijos specialistai prieš krūtų didinimo operacijas turėtų pamėginti išsiaiškinti, ar jų pacientės neturi psichologinių problemų.

"Jei moterys turi psichologinių problemų ir didinasi krūtis, problemos neišnyksta", - tvirtina V. Kot.

Po riebalų nusiurbimo krūtų didinimas yra populiariausia moterų kosmetinė operacija Didžiojoje Britanijoje ir JAV. Vien 2002 metais JAV buvo atlikta beveik 250 tūkst. krūtų padidinimo operacijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją