Antonio Torroni vadovaujama Italijos Pavijos universiteto genetikų grupė apskaičiavo, kad šios dvi migracijos į naująjį pasaulį vyko maždaug prieš 17 ar 15 tūkst. metų.

Dar daugiau populiacijų su skirtingais genetiniais požymiais ir kalbančių skirtingomis kalbomis galėjo kirsti dabar po vandeniu nugrimzdusią sausumos dalį, vadinamą Beringija, kuri jungė Šiaurės Rytų Aziją su Šiaurės Amerika prieš keliolika tūkst. metų, rašoma mokslininkų straipsnyje interneto žurnale „Current Biology“ praėjusių metų sausio 13 d. numeryje.

„Manyta, kad pastarojo meto tyrimai paaiškino Amerikos čiabuvių mitochondrijų DNR įvairovę, tačiau naujas tyrimas atgaivino ankstesnes idėjas, kad buvo kelios ekspansijos į naująjį pasaulį“, – teigė JAV Filadelfijos universiteto antropologas Theodore’as Schurras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją