Ilgai laukti "VaxGen" atlikti AIDSVAX vakcinos bandymo rezultatai parodė, kad vakcina sumažino ŽIV infekcijos normą tik 3,8 procento padidintos rizikos grupėje esantiems 5 tūkst. 400 vyrų ir moterų JAV ir Nyderlanduose. "VaxGen" prezidentas Donaldas Fransis sakė, jog bandymas nepavyko. "Tarptautinės AIDS vakcinos iniciatyvos" prezidentas ir generalinis direktorius Sethas Berkley (Setas Berklis) pareiškė, kad rezultatai sukėlė "nusivylimą".

Tačiau išnagrinėjus rezultatus paaiškėjo, kad azijiečiams ir juodaodžiams, kurie buvo paskiepyti šia vakcina, užkrečiamumas sumažėjo 67 procentais. Kompanija teigia, jog tai gali būti pirmas žingsnis kovoje su virusu, nuo kurio pasaulyje jau mirė 28 milijonai žmonių, dar 40 milijonų yra infekuoti. "VaxGen" prezidento D. Francio teigimu, kol kas neaišku, ar skaičiai patenkins JAV maisto ir vaistų administraciją, kuri siekė mažiausiai 30 procentų apsaugos nuo infekcijos.

Vakcinos bandymai buvo pradėti 1998 metais. 9 savanoriai gavo po mažiausiai tris injekcijas, ir pirmadienio rezultatai rėmėsi jų duomenimis. Iš šio skaičiaus vakcina buvo suleista 3 tūkst. 330 žmonių, o 1 tūkst. 679 - placebas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją