Aido reaguoja į prisilietimus, o jeigu ji suspaudžiama „per skaudžiai“, „supyksta“ ir šeria per rankas. Jai nepatinka, kai čiupinėjamos jos krūtys, ir ji nesivaržo apie tai garsiai pareikšti.

Kūrėjas savo robotą, bei idealios partnerės viziją apdovanojo ir keliais talentais. Humanoidės galvoje sudėta per 13 tūkstančių anglų ir japonų kalbų žodžių. Ji taip pat gali atpažinti bei įsidėmėti veidus, skaityti tekstus bei padėti susigaudyti aplinkoje.

Le Trungas į robotės „smegenis“ įdiegė savo sukurtą BRAINS (Biometric Robot Artificial Intelligence Neural System) programinę įrangą, valdančią Aiko motoriką ir suteikiančią galimybę „protingai“ bendrauti su žmonėmis.

Aiko yra tokia nuovoki, kad susigaudo, koks šiuo metu oras. Jei jos šeimininkas ruošiasi išeiti iš namų per lietų, ji primena jam pasiimti skėtį, o jei pučia žvarbus vėjas – šilčiau apsivilkti. Be to, robotė gali atlikti pačius paprasčiausius namų ruošos darbus – valyti langus, vonią ir tualetą, šluostyti nuo lentynų dulkes, išvirti arbatos ir kavos, iškepti kiaušinienę su kumpiu, masažuoti savo šeimininką ir t.t.

Kad šis kompiuterių bei kinematikos genijus išgalėtų sukurti tokią ateities mašiną, jam prireikė parduoti automobilį bei išleisti viso gyvenimo santaupas, prie viso to dar pridedant ir pereikvotus kreditinių kortelių kreditus.

Nors humanoidinis robotas yra išties patrauklių bruožų, be priekaištų dirba buities darbus, tačiau kompiuterių genijus teigia kūręs robotę ne kaip seksualinę partnerę, kaip bebūtų robotės kūnas aprūpintas lietimui bei smūgiams jautriais sensoriais, autoriaus teigimu, sensoriai įmontuoti visur, net ir itin intymiose vietose.

Pasak „TechRadar“, Aiko nebuvo sumanyta kaip vyrams skirtas sekso žaislas, tačiau, anot išradėjo, tereikia tik šį tą patobulinti, ir ji gali tapti „visaverte sekso lėle“ ir net imituoti orgazmą.

Išradėjas Aiko tobulina nuo 2007 m. Nors šiam projektui jis naudoja asmenines lėšas, bet tikisi atkreipti robototechnikos pasiekimais besidominčių įmonių dėmesį. Kūrėjas patikina, ateityje tokie robotai prižiūrės mus senatvėje bei guos mus vienatvės ar nevilties akimirkomis. Tai beje buvo viena iš pagrindinių tokio ryžto bei entuziazmo kurti priežasčių.