Seras Isaakas Newtonas (Izaokas Niutonas) XVII amžiaus mokslininkas ir teologas, siekdamas iššifruoti Bibliją ir nustatyti tikslią apokalipsės datą, prirašė tūkstančius puslapių, rašoma dienraštyje.

"Tačiau iki šiol nebuvo žinoma, jog jis užrašė galutinį skaičių", - dienraštis cituoja Malcolmą Neaumą (Malkolmą Njumą), sukūrusį BBC televizijos dokumentinį filmą "Niutonas: tamsusis eretikas" (Newton: The Dark Heretic).

"Per pastaruosius dešimt metų paaiškėjo, kad Newtonas buvo apokaliptiškai nusiteikęs mąstytojas, - teigė M.Neaumas. - Jis 50 metų mėgino nustatyti pasaulio pabaigos laiką, ir prirašė apie tai 4,5 tūkst. puslapių".

I.Newtono rankraščiai su apskaičiavimais rasti Jeruzalės bibliotekoje, kai joje saugoma medžiaga 1930 metais buvo parduota kolekcininkui iš Londono Abrahamui Yahudai (Abraomui Jahudai).

1727 metais miręs I.Newtonas geriausiai žinomas dėl traukos dėsnio atradimo, kurį jis, spėjama, padarė po to, kai jam ant galvos nukrito obuolys, ir vadinamas moderniosios fizikos pradininku.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją