Trimis pirmosiomis premijomis apdovanoti Vilniaus universiteto Fizikos fakulteto profesorius habil. dr. Jonas Grigas už straipsnių rinkinį „Mokslas visuomenei“, Vytauto Didžiojo universiteto Etnologijos ir folkloristikos katedros vedėjas doc. dr. Arūnas Vaicekauskas už leidinį „Vaikams apie senąsias lietuvių šventes“, Kauno technikos kolegijos dėstytojai Vytautas Valinskas ir Alius Noreika bei ekonomistė-administratorė Edita Strodomskaitė už mokslo populiarinimo internetinę svetainę www.technologijos.lt.

Keturias antrąsias premijas pelnė Lietuvos valstybinio žuvivaisos ir žuvininkystės tyrimų centro vyriausiasis specialistas Egidijus Bacevičius už straipsnių ciklą „Pajūrio gamtos reiškinių stebėjimas – gamtininko gyvenimo būdas ir atsakomybė“, Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto Lietuvių kalbos katedros profesorė habil. dr. Regina Koženiauskienė už knygą „Būkim šviesos ir tiesos vaikai“, Vytauto Didžiojo universiteto Gamtos mokslų fakulteto Aplinkos tyrimų centro vedėja prof. habil. dr. Vida Mildažienė ir Biologijos katedros laborantas Šarūnas Ašmantas už mokomąjį filmą „Samangyviai“ bei Vilniaus universiteto Botanikos ir genetikos katedros profesorius habil. dr. Jonas Remigijus Naujalis už knygą „Paskui augalus po Varėnos apylinkes“.

Taip pat paskirtos aštuonios trečiosios vietos premijos bei keturios paskatinamosios premijos.

Premijas ir padėkos raštus mokslo populiarinimo darbų autoriams numatoma įteikti lapkričio mėnesį.

Kasmetį mokslo populiarinimo darbų konkursą Švietimo ir mokslo ministerija organizuoja nuo 2003 metų. Konkursu siekiama įvertinti geriausius praėjusių metų šalies mokslo populiarinimo darbus bei paskatinti jų autorius. Svarbiausi konkurso tikslai – propaguoti mokslo svarbą bei įtaką visuomenės raidai, didinti mokslininko profesijos patrauklumą, skatinti mokslo bendruomenės ir visuomenės dialogą bei mokslo populiarinimo darbų autorių tarpusavio konkurenciją, kelti mokslo populiarinimo darbų kokybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją