"Šį rytą sustabdžiau nepriklausomą patikrinimą, kuriuo siekta nustatyti, ar tikrai gimė klonuotas kūdikis", - savo pranešime spaudai nurodė M.Guillenas.

"Mokslininkų grupei nebuvo leista susitikti su šeima, kurioje esą gimė klonuotas kūdikis, todėl jie negali patikrinti tvirtinimo, jog buvo klonuotas žmogus, - sakė žurnalistas. - Kitaip tariant, visiškai įmanoma, kad "Clonaid" pranešimas yra apgalvoto melo, kuriuo norima pareklamuoti raelininkų judėjimą, dalis".

Raelininkų kompanijos "Clonaid" atstovė spaudai Nadine Gary sakė, kad M.Guilleno pareiškimas ją nustebino. Ji nurodė nežinanti, kad nepriklausomas tyrimas sustabdytas.

Pasak N.Gary, "Clonaid" prezidentė Brigitte Boisselier laukia klonuoto kūdikio tėvų sutikimo atlikti DNR testus.

"Galutinis tėvų atsakymas bus pateiktas ne anksčiau, kaip 16 ar 17 valandą (23 - 24 val. Lietuvos laiku)", - sakė ji.

Klonuoto kūdikio - mergaitės Eve - ir jos motinos DNR pavyzdžius turėjo paimti nepriklausomas ekspertas, o M.Guillenas turėjo stebėti jo darbą.

Tačiau Raelininkų religinės bendruomenės įkūrėjas Claude'as Vorilhonas sustabdė DNR testus, nes Floridos teismas iškvietė jį į posėdį, kurio metu turi būti nuspręsta, ar paskirti neva klonuotam kūdikiui teismo apsaugą.

Įžymiausi pasaulio mokslininkai taip pat mano, kad judėjimo pareiškimas yra melagingas.

Šeštadienį Olandijos raelininkai paskelbė, kad klonuotą kūdikį pagimdė viena olandė lesbietė. Gruodžio 27 dieną judėjimas, kurio nariai tiki, kad gyvybę Žemėje sukūrė ateiviai iš kosmoso, paskelbė apie pirmąjį klonuotą kūdikį, kurį esą pagimdė 31 metų amerikietė.

Paprastai moksliniai tvirtinimai būna paremti tam tikrais įrodymais, kurie prieš juos skelbiant pateikiami kitiems mokslininkams patikrinti. Dažniausiai apie atradimus skelbiama mokslo žurnaluose.

Tačiau raelininkai šios tradicijos nepaisė ir prieš Kalėdas bei Naujuosius Metus, kai naujienų nebūna daug, prikaustė televizijos ir spaudos dėmesį.

"Tai buvo laikotarpis, kuomet žinių būna nedaug. Jie aiškiai žinojo, ką daro", - sakė Medicinos tyrimų rėmimo koalicijos prezidentas Michaelas Manganiello (Maiklas Manganilas).

"Manau, jie specialiai parinko tokį laiką, - teigė Pensilvanijos universiteto bioetikos specialistas Arthuras Caplanas (Arturas Kaplanas). - Mano nuomone, jie sąmoningai pasirinko Kalėdų savaitę".

A.Caplanas skundėsi dėl žiniasklaidos dėmesio raelininkų pareiškimams: "Negalima rašyti, kol nebūna pateikti įrodymai. Nesvarbu, kad jie gerai atrodo per televiziją, ...jei neparodomas kūdikis, jo tėvai, DNR testų rezultatai ar patikimi liudininkai, naujienos neturėtų būti".

Pateikti įrodymus būtų visai lengva, sakė Masačiūsetse įsikūrusios kompanijos "Advanced Cell Technology" medicinos direktorius Robertas Lanza.

"Jie tvirtina, kad gali klonuoti žmogų, bet net nepirko visiems prieinamo rinkinio DNR pavyzdžiui paimti? - klausė jis. - Pavyzdžius galėtų paimti net moksleivis. Tai tik dar kartą patvirtina, kad jie nėra patikimi".