Parko kūrėjai neslepia ambicijų Visorius išsivystyti į lietuvišką Silicio slėnio (JAV) variantą.

„Manome, kad mūsų sprendimas prisijungti prie VITP prisidės prie Lietuvos konkurencingumo inovatyvių technologijų srityje didinimo. Koncentruotai sutelktos mokslo, studijų ir verslo pajėgos ne tik užtikrins spartesnę naujųjų technologijų plėtrą šalyje, bet ir pritrauks potencialius užsienio investuotojus. Tai sudarys sąlygas Lietuvoje atsirasti stipriam informacinių ir ryšių technologijų slėniui“, – teigia VITP tarybos pirmininkas, Vilniaus universiteto matematikos ir informatikos fakulteto dekanas, profesorius Feliksas Ivanauskas.

Į Visorius planuojama perkelti tiek akademinę (studentai bei akademinis personalas), tiek mokslinę (moksliniai darbuotojai) VU Matematikos ir informatikos fakulteto dalis. Tai reiškia, kad VITP pajėgos bus sustiprintos 200 akademinių ir mokslinių specialistų bei 3000 studentų.

Prie VITP vystymo prisideda ne tik akademinė Lietuvos bendruomenė, bet ir šalies verslas. Šių metų pradžioje vienos sparčiausiai augančių informacinių ir ryšių technologijų (IRT) bendrovių – „Teltonika“, „BOD group“, „Baltic Amadeus“ ir VTEX – pareiškė ketinančios 2009-2011 metais dalyvauti VITP plėtroje ir į ją investuoti iš viso 320,8 mln. litų.

Viešoji įstaiga „Visorių informacinių technologijų parkas“ buvo įsteigta 2002 pabaigoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją