Kandidatus gali siūlyti valstybės ar savivaldos institucijos, visuomeninės ar kitos nevyriausybinės organizacijos. Be Selemono Paltanavičiaus šių metų premijai buvo pristatytas Lietuvos nacionalinės filharmonijos solistas Danielius Sadauskas, JT Pasaulio aplinkos fondo Mažųjų projektų programos nacionalinė koordinatorė Neda Leonavičiūtė ir programos asistentė Inga Ringailaitė, skelbia Aplinkos ministerija.

Vertinimo komisija, kuriai vadovavo Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo ir viešųjų ryšių departamento direktorius Romas Jankauskas, rekomendavo apdovanoti Selemoną Paltanavičių už nuolatinį, nuoseklų bei keletą dešimtmečių trunkantį gamtosaugos, aplinkosaugos idėjų propagavimą šalies žiniasklaidos priemonėse, už aktyvią gamtosaugininko poziciją, jos išraišką, įkūnijimą knygose, publikacijose, pasisakymuose radijo laidose.

Selemonas Paltanavičius visą savo laisvalaikį pašventė gamtos apsaugos idėjų skleidimui. Tai pažintinės, mokomosios, gamtosauginės knygos vaikams ir suaugusiems, aplinkosauginiai straipsniai spaudoje, radijo ir TV laidos, fotografijos, kino scenarijai. Publicistas, fotografas, nuo 1991 m. Lietuvos rašytojų sąjungos narys. Skelbti publikacijas ir straipsnelius gamtos tematika pradėjo 1970 m. Pirma jo knyga – pasakojimai apie gamtą „Žalio miško istorijos“ buvo išleista 1978 m. Dabar jau yra išleista 31 Selemono Paltanavičiaus knyga. Dauguma jų skiriamos gamtai ir vaikams, yra pažintinės, mokomosios.

Jau 38 metus Selemonas Paltnavičius aktyviai rašo spaudai. Paskelbta daugiau kaip 3500 publikacijų apie gamtą. Per pastaruosius 10 metų gamtininkas parengė 840 radijo laidų gamtos tematika, parengė ir vedė 20 TV laidų. Spaudoje publikuota per 1000 Selemono Paltanavičiaus nuotraukų gamtos tematika, jos panaudotos iliustruojant apie 50 knygų. Yra išleidęs 2 plokšteles – „Žuvinto balsai“ ir „Viena diena kaime“. Už filmo „Gulbių ežeras po debesiu“ scenarijų 2003 m. jam skirta Petro Abukevičiaus premija. 2007 m. jo knyga „Velniukas ir vieversiukas“ išrinkta geriausia metų knyga vaikams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją