Tačiau šį Kvebeke įsikūrusios Raelininkų bendruomenės pareiškimą klonavimo specialistai sutiko reikšdami pasipiktinimą ir skepticizmą.

"Asmeniškai aš esu pasibjaurėjęs, - sakė Otavos ligoninės reprodukcinės medicinos skyriui vadovaujantis Arthuras Leaderis. - Tai rodo nepagarbą žmogaus embrionams ir žemina mūsų žmogiškumą".

Religinės bendruomenės "vyskupė" Brigitte Boisselier sakė, kad Las Vegase Nevadoje įsikūrusi raelininkų kompanija "Clonaid" pernai kovo mėnesį klonavo žmogų ir kad pirmasis klonuotas kūdikis, mergaitė, turi gimti per artimiausias dvi savaites, galbūt - per Kalėdas.

"Pirmasis kūdikis turi gimti iki šių metų pabaigos. Manome, kad jis bus sveikas", - agentūrai "Reuters" sakė 45 metų biochemikė B.Boisselier.

Pasak jos, pavasarį buvo klonuota 10 žmogaus embrionų, bet penkios juos nešiojusios moterys patyrė persileidimą. Kiti keturi klonuoti kūdikiai turi gimti kitais metais.

Vasario mėnesį raelininkai prognozavo, kad pirmasis klonuotas žmogus gims per artimiausius dvejus metus, o balandžio mėnesį paskelbė pradėję klonuoti mirtina liga sergantį vyrą.

2000 metais JAV maisto ir vaistų kontrolės administracijai perspėjus, kad nebus leidžiama vykdyti žmogaus klonavimo eksperimentų, "Clonaid" turėjo apleisti savo laboratoriją Jungtinėse Valstijose.

Projekte dalyvauja dvi amerikiečių poros, dvi poros iš Azijos ir viena pora iš Europos. Pirmoji turi gimdyti viena 30-metė amerikietė, susilauksianti genetinės savo pačios kopijos, sakė B.Bosselier.

Ji aiškino, kad "Clonaid" panaudojo moters kiaušinėlius ir somatines ląsteles. Atrinktos ląstelės branduolys buvo įterptas į kiaušinėlį, iš kurio prieš tai buvo pašalintas jo branduolys. Tada kiaušinėlis buvo perkeltas į moters gimdą.

"Kūdikis vystėsi labai normaliai ir buvo atidžiai stebimas. Kalbame ne apie monstrą, o apie tėvų nekantriai laukiamą kūdikį", - sakė B.Boisselier.

Manoma, kad mergaitė pasaulį išvys atlikus Cezario pjūvį. Kur gimdys minėta moteris, nepranešama.

"Clonaid" atstovai nurodo, kad nuo šiol nėščiąją filmuos viena JAV kino kompanija ir kad bus sudaryta galimybė atlikti motinos ir vaiko genetinius tyrimus, kurie esą įrodys, jog mergaitė yra klonas.

Tuo tarpu italų gydytojas Severino Antinori praėjusį mėnesį paskelbė, kad pirmasis pasaulyje klonuotas kūdikis, berniukas, gims sausio mėnesį.

Raelininkai, kurių, kaip skelbiama, visame pasaulyje yra 55 tūkstančiai, tiki, kad gyvybę Žemėje sukūrė prieš 25 tūkst. metų skraidančiomis lėkštėmis atvykę ateiviai ir kad žmonija buvo sukurta klonavimo būdu.

Judėjimo įkūrėjas Raelis - buvęs prancūzų žurnalistas Claude'as Vorilhonas - gyvena Kvebeke. Jis save vadina pranašu ir tvirtina, kad klonavimas padės žmonėms įgyti nemirtingumą.