Panevėžio miesto Savivaldybė pradeda naują per miestą tekančio Nevėžio valymo darbų etapą.

Planuojama, kad jo metu kenksmingomis medžiagomis užterštas dumblas bus išsiurbtas iš paskutinių 12 kilometrų ilgio upės ruožo nuo Maudyklos iki Panevėžio miesto ribos.

Numatomų darbų techniniam projektui parengti šią savaitę paskelbtas supaprastintas atviras konkursas.

Vokai su projektuotojų siūlymais Savivaldybės Viešųjų pirkimų komisijoje bus atplėšiami gegužės 26-ąją.

Prašys paramos

„Tolesniam Nevėžio valymui finansuoti Savivaldybė ketina prašyti Europos Sąjungos paramos, ir paraiškai pateikti būtina turėti jau parengtą būsimų darbų techninį projektą“, – vakar dienraščiui sakė Ekologijos skyriaus vyresnioji ekologė Danguolė Jankauskienė.

Per pirmąjį miesto upės valymo etapą, prasidėjusį pernai rudenį ir numatomą baigti jau kitą savaitę, buvo kuopiama apie vieno kilometro dviejų šimtų metrų ilgio upės dalis, ribojama J.Biliūno ir Maudyklos gatvių.

Šio ruožo valymo darbai patikėti Savivaldybės organizuotame rangovų konkurse jungtinės veiklos sutartimi susivienijusioms Kauno bendrovei „Hidrum“ bei sostinės viešajai įstaigai „Grunto valymo technologijos“.

Bendra šios Nevėžio dalies valymo darbų vertė siekia 364 tūkstančius litų, iš jų 271 tūkstantį litų sudaro finansinė Europos Sąjungos regionų plėtros fondo bei Lietuvos valstybės biudžeto parama, daugiau kaip 93 tūkstančius litų – Savivaldybės įnašas.

Išvaliusi dėl ilgus metus sovietmečiu vykdytos ypač intensyvios pramoninės veiklos kenksmingomis medžiagomis užterštą per Panevėžį vingiuojančio Nevėžio vagą miesto Savivaldybė planuoja imtis ir investicinių upės panaudojimo turizmui bei rekreacijai projektų.