Po miestą klaidžiojantys trys briedžiai buvo pastebėti dar praėjusios savaitės pabaigoje Spaustuvės gatvės rajone. Vėliau jie klaidžiojo Staniūnų gatvėje, buvusioje Panevėžio apželdinimo tresto teritorijoje, vėliau – netoli „Grauduvos“ laidojimo rūmų. Vakar žmonės briedžius dar matė prie Ramygalos gatvės esančiose kapinėse, paskui žvėrys peršoko kapinių tvorą ir nubėgo Ramygalos gatvės link.

Apie briedžių šeimyną, bėgiojančių po miestą, „Panevėžio balsas“ sužinojo iš Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos inspektoriaus Alfredo Breivės. Pareigūnas sakė, kad dar šeštadienį buvo gautas policijos pranešimas apie Spaustuvės gatvėje pastebėtus briedžius, tačiau nuvykus į vietą jų ten nepavyko aptikti. Vakar žvėrys ganėsi kapinėse, tačiau pamatę žmones šoko per tvorą. Pareigūnas prašė briedžius pastebėjusių žmonių jų negąsdinti, o informuoti policiją arba Gyvosios gamtos apsaugos inspekciją. A.Breivės teigimu, žvėrys pavojaus nekelia, tačiau pabaidyti jie šokdami per tvorą gali žūti. Mat taip yra buvę ne kartą, kai žvėrys yra pasismeigę ant tvoros virbų.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos Panevėžio skyriaus pirmininkas Petras Narbutas patvirtino girdėjęs apie briedžius, užklydusius į miestą. Jis sakė, kad pastaraisiais metais apie mieste žuvusius žvėris nepamenantis.

Ponas Petras prisiminė, kad kadaise briedis buvo pasimovęs net ant miesto viduryje esančios darželio tvoros Smėlynės gatvėje. P.Narbuto teigimu, dar daugiau žvėrių – briedžių, elnių, stirninų yra žuvę, kai jie šoko per kapinių Ramygalos gatvėje tvorą, nes jos virbai buvo kaip iešmai. Anot jo, priekinėmis kojomis žvėrys peršokdavo per tvorą, tačiau užpakalinėmis užsikabindavo už pakinklių. Todėl belikdavo juos pribaigti. Be to, tekdavo samdyti kraną, kad juos būtų galima nuo tvoros nukelti.

Medžioklės žinovas pritarė, kad žmonės pastebėję žvėris jų negąsdintų, atidarytų vartus ir leistų jiems išeiti.