Diskusija surengta Europos Komisijos pirmininko Žozė Manuelio Barozo iniciatyva. Pasak Europos Komisijos pranešimo, kartu su Ž. M. Barozu susitikimui pirmininkavo Slovėnijos ministru pirmininkas ir dabartinis Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Janezas Janša bei Europos Parlamento pirmininku Hansas Gertas Pioteringas.

"Kintantis klimatas verčia veikti nedelsiant. Jeigu norime užtikrinti darnią savo planetos ateitį, reikia, kad prisidėtų visi pilietinės visuomenės atstovai. Religijos ir religinės bendruomenės dėl savo aprėpties ir vaidmens mūsų visuomenėje yra labai tinkamos sutelkti ją darnios ateities kūrimui. Susivieniję siekime bendro tikslo ir įrodykime, kad klysta tie, kurie skelbia civilizacijų konfliktą", - susitikimo dalyvius ragino Ž. M. Barozas.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas J. Janša taip pat pabrėžė, kad "aplinka - ne tik natūrali, bet ir šventa vieta".

Pasak jo, žmogaus, gamtos ir Kūrėjo vienovė bei ištikimybė vienas kitam yra svarbiausias principas, kuriuo vadovaujasi ir judaizmas, ir krikščionybė, ir islamas.

2008 metai yra Europos kultūrų dialogo metai, todėl šiame aukšto lygio susitikime skirta dėmesio "susitaikymui per kultūrų ir tikėjimų dialogą".

Susitikimo dalyviai pasidalijo nuomonėmis šiais dviem pagrindiniais klausimais ir sutarė dėl esminio religijų ir religinių bendruomenių vaidmens sprendžiant pagrindines problemas bei sutelkiant mūsų visuomenę darnios ateities kūrimui. Dalyviai išreiškė norą ir ryžtą tęsti šį svarbų dialogą tiek tarpusavyje, tiek su Europos institucijomis.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją