Laisvės aikštėje kol kas tik prieš Savivaldybės langus geltona ir mėlyna spalva akis traukia po žiemos užsilikusios našlaitės.

Prie fontano, kurį praėjusią vasarą apjuosė ugniniai kanai, begonijos ir sidabru žvilgančios žilės – vos keli žiedeliai numindžiotuose gėlynų kampuose..

Miesto estetiniu vaizdu įpareigota rūpintis Panevėžio savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Kabelytė „Sekundei“ teigė, kad gėlynus sodinti rengiamasi antroje gegužės pusėje, kai pasibaigs pavasarinės šalnos.

Kokių veislių gėlės puoš miesto gėlynus, specialistė atsakyti negalėjo, nes ji dirba tik du mėnesius. Tačiau pašnekovė tvirtino, kad šiuo metu derinama, kiek ir už kokią sumą galima bus želdinių pasodinti.

Panevėžio savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjas Antanas Karalevičius antrino kolegei, esą dar tik derinama, ką sodinti, tačiau svarbiausia, kad žydėtų visą vasarą. Pašnekovas teigė, kad gėlėmis miestas ims puoštis gegužės viduryje.

Paklaustas, kodėl kiti didmiesčiai jau sodina gėles, A.Karalevičius samprotavo, kad galbūt tuose miestuose lankstesnis grafikas. Tačiau bet kokiu atveju reikia laikytis technologijų ir į tai atsižvelgiant sodinti gėles.

Miesto ūkio skyriaus vedėjas informavo, kad viešųjų pirkimų konkursą laimėjusi bendrovė „Panevėžio želdynai“ jau rūpinasi Panevėžio papuošimu. Tačiau „Sekundei“ pasikalbėjus su įmonės direktoriumi Vidmantu Jarašiūnu paaiškėjo, kad su Savivaldybe dėl želdinių veislių ir kiekio dar nėra iki galo suderinta.

„Bet gėlių daigus sodinti dar anksti. Tą reikia daryti gegužės antroje pusėje, praėjus šalnoms“, – teigė pašnekovas.