Talka, kurios metu pasodinta apie 4000 pušelių, buvo baigiamasis paramos projekto „Atgaivinkime Smiltynę 2006-2008“ etapas. 2006 metais Smiltynės mišką nusiaubė didžiulis gaisras.

Jūros šventės metu buvo suorganizuotas koncertas – labdaros akcija „Atgaivinkime Smiltynę“. Jos metu buvo surinkta daugiau kaip 103 tūkst. litų gyventojų ir rėmėjų lėšų. Už rėmėjų pinigus Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija įsigijo traktorių, kurį naudoja mineralizuotų juostų suarimui bei miško darbams, dalį lėšų skyrė sodinimo įrangos pirkimui.

Pušelių sodinimo talkos „miškininku“ paskirtas LTV laidos „Lietuvos dainų dešimtukas“ vedėjas Rolandas Vilkončius džiaugėsi galėdamas sudalyvauti visuomeninėje akcijoje. „Pajūrio miškas – mūsų nacionalinė vertybė, kurią privalome išsaugoti. Džiugu, kad talkoje nusprendė dalyvauti ir šešiametis mano sūnus Ąžuolas. Jam tai tapo puikiu pavyzdžiu, kaip reikia puoselėti gamtą“, – pranešime spaudai R. Vilkončius.

Kartu su R.Vilkončiumi pušaičių sodinimo akcijoje dalyvavo jo kolegė „Lietuvos dainų dešimtuke“ Laura Imbrasienė, „Labo ryto“ vedėjas Ignas Krupavičius, populiariausios Lietuvos radijo laidos „Ryto garsai“ vedėjai Alvyda Bajarūnaitė ir Artūras Matusas.

Išdegęs Smiltynės miškas pradėtas sparčiai atkurti šį pavasarį. Planuojama, kad per porą metų bus atsodinta daugiau kaip 50 hektarų miško. Vietoje sudegusių medžių sodinamos pušelės ir berželiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją