"Laukiasi penkios moterys, kurių viena turi netrukus gimdyti. Netrukus sulauksime pirmojo (kūdikio)", - agentūrai AFP sakė prancūzų mokslininkė Brigitte Boisselier, vadovaujanti bendruomenės projektui "Clonaid", kuris vykdomas Las Vegase Nevadoje.

B.Bosselier atsisakė nurodyti tikslią minėtos moters gimdymo datą, tačiau sakė, kad pirmasis klonuotas kūdikis, mergaitė, turi gimti iki šių metų pabaigos.

Projekte dalyvauja dvi amerikiečių poros, dvi poros iš Azijos ir viena pora iš Europos. Pirmoji turi gimdyti viena amerikietė, sakė B.Bosselier.

Raelininkai, kurių, kaip skelbiama, visame pasaulyje yra 55 tūkstančiai, tiki, kad gyvybę Žemėje sukūrė prieš 25 tūkst. metų skraidančiomis lėkštėmis atvykę ateiviai ir kad žmonija buvo sukurta klonavimo būdu.

Judėjimo įkūrėjas Raelis - buvęs prancūzų žurnalistas, Claude'as Vorilhonas - gyvena Kvebeke. Jis save vadina pranašu ir tvirtina, kad klonavimas padės žmonėms įgyti nemirtingumą.

Tuo tarpu italų ginekologas Severino Antinori Romoje antradienį paskelbė, kad pirmasis klonuotas žmogus gims sausio mėnesį. Tai būsiąs berniukas.

Pasak S.Antinori, šio klonuoto kūdikio besilaukianti moteris jaučiasi gerai, o vaisius vystosi normaliai.