77 nugalėtojus prasidėsiančiame pasauliniame interneto balsavime galės rinkti visi žmonės, o 2009 sausį jų išskirtus kandidatus vertins ir jau tik 21 iš jų išrinks ekspertų komisija.

Tuomet viso pasulio gyventojai bus kviečiami balsuoti dar kartą.

Pirmuosiuose naujųjų pasaulio stebuklų rinkimuose dalyvavo iš viso daugiau nei 100 mln. žmonių.

Žmogaus rankomis sukurtais stebuklais jie išrinko Indijos Tadž Mahalo šventyklą, Didžiąją kinų sieną, Romos Koliziejų, Peru senovės miestą Maču Pikču, majų miesto Čičen Icos griuvėsius Meksikoje, Rio de Žaneiro Kristaus statulą, Jordanijos „uolų miestą“ Petrą.

Rinkimus 1999 metais pradėjęs milijonierius ir nuotykių ieškotoju vadinamas Bernardas Weberis sako, jog konkurso tikslas yra „paskatinti pagarbą ir pažadinti entuziazmą“.

„Kuo arčiau žmonės pajus planetos grožį, tuo daugiau galimybių, kad jie nutars, jog reikia ką nors daryti norint visa tai išsaugoti“, – aiškino jis.

7 laimėtojai bus paskelbti 2010 metų pabaigoje.

Tarp pasiūlymų šiuo metu taip pat yra Everesto kalnas, Baikalo ežeras, Galapagų salos, Sinajaus kalnas, Serengečio nacionalinis parkas ir kiti gamtos kūriniai.

Pirmieji septyni pasaulio stebuklai įvardyti dar Antikoje. Tai buvo vienintelės iki šių dienų išlikusios Egipto piramidės, Aleksandrijos švyturys, kabantieji Babilono sodai, Artemidės šventykla, Halikarnaso mauzoliejus, Dzeuso statula ir Rodo kolosas.