Kerčės sąsiauryje, kuris jungia Juodąją ir Azovo jūras tarp Rusijos ir Ukrainos, sudužus tanklaiviui, į jūrą išsiliejo ne mažiau nei 2 tūkst. tonų mazuto.

Pučiant 110km/h stiprumo vėjams ir jūroje siaučiant 6 metrų bangoms, netoli Rusijos uosto „Kaukazas“ sudužo trys laivai, kurie iš viso gabeno 6 tūkst. 500 tonų sieros. Dar 40 laivų buvo evakuoti iš uosto.

Iš krovininio laivo, kuris nuskendo netoli Ukrainos Sevastopolio uosto, dingo 15 įgulos narių. Sekmadienį siautusių audrų metu nuskendo dar keturi naftos tanklaiviai, išgelbėti 35 įgulos nariai.

Aplinkosaugos grupės teigia, kad regionas susidūrė su rimčiausia pastarųjų metų ekologine grėsme.

Rusijos „Greenpeace“ atstovas Vladimiras Čuprovas pasakė: „Mazutas nusės jūros dugne, dėl to angliavandeniliai prasiskverbs į Azovo jūrą. Tai taps deguonies trūkumo priežastimi ir dėl to stipriai nukentės unikali fauna.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją