Atliekant eksperimentus su pelėmis, japonų tyrėjai nustatė, kad embrionai, užsimezgę dirbtinėje nesvarumo zonoje įsitvirtina gimdoje ir vystosi normaliai. Mokslininkai apvaisino pelių kiaušialąstes mėgintuvėlyje normaliomis ir “mikrotraukos” sąlygomis. Kai kurie embrionai buvo įsodinti į patelių gimdą ir užauginti. Jokių aiškių skirtumų tarp apvaisinimo ir gimstamumo nepastebėta, rašoma gruodžio mėnesio “Fertility and Sterility” numeryje.

Tyrimui vadovavo Dr. Yoshiyuki Kojima iš Nagojos universiteto medicinos mokyklos. Anot autoriaus, galima daryti išvadą, kad apvaisinimas mėgintuvėlyje nepriklauso nuo traukos.

Nuo Gagarino laikų astronautai kosmose pabuvojo ne kartą, - kalba Y.Kojima, - tačiau dauguma jų buvo vyrai. Ateityje “tarpplanetinė kolonizacija neišvengiamai privers moteris pradėti, išnešioti ir gimdyti kūdikius kosmose” - pabrėžia tyrėjai.

Todėl dabar mokslininkai siekia ištirti žmogaus dauginimosi kosmose potencialą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją