Šiųmetiniame Mokslo festivalyje “Erdvėlaivis Žemė” išgirsite pasakojimą apie iš prigimties kuklų ir nedrąsų žmogų, tapusį tautos didvyriu. Visą gyvenimą nerimastingų minčių dėl savo žemo ūgio persekiotas vyras pavirto geidžiamiausiu moterų aistrų objektu. Kas jis?

Tai Aleksandas Flemingas, kuris buvo ypatingai drovus mokslininkas, savo nuobodžiomis paskaitomis užmigdydavęs ištisas klausytojų auditorijas. Tačiau po lemtingojo atradimo jį pradėjo kviesti skaityti paskaitų į garsiausius pasaulio universitetus. Netikėtai pačiam sau atradęs „gyvybes išsaugantį vaistą”, šis mokslininkas taip pat išgyveno ilgą ir sudėtingą psichologinės transformacijos procesą.

Ar Aleksandras Flemingas mokėjo pasinaudoti atsivėrusiomis galimybėmis, ar sugebėjo atlaikyti permainų atneštus išbandymus? Galbūt tik jis tapo pasauliniu herojumi, o kiti atradėjai, be kurių penicilinas nebūtų sukurtas, liko šešėlyje? Šio mikrobiologo gyvenimo istorija itin spalvinga ir pamokanti. O apie pirmojo grybelio, Penicillium notatum, atsiradimo šaltinį vis dar sklinda mitai. Kokie tai mitai, sužinosite dr. Daivos Janulaitytės – Gunther paskaitoje „Penicilino žmogus daktaras Flemingas, arba kaip netyčia gauti Nobelio premiją”, kuri įvyks KTU Auloje 17.30 val.

Rugsėjo 14 dienos renginiai:

Energetikos popietė: šiuolaikiniai branduoliniai reaktoriai; kokių specialistų reikia naujai atominei elektrinei; kur mokytis ,,branduolinių” specialybių - Gediminas Adlys (KTU Fizikos katedra, Lietuvos atomo forumas) ir Branduolinės energetikos departamento direktorius Marius Grinevičius - 15 val. KTU Auloje.

„Kiek kainuoja energija“ - Helmutas Altas (Reino -Vestfalijos elektros kompanija - RWE) ir Diana Adlienė - 16 val. KTU Auloje.

„Penicilino žmogus daktaras Flemingas arba kaip netyčia gauti Nobelio premiją” - dr. Daiva Janulaitytė - Gunther - 17.30 val. KTU Auloje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją